Schoenonderhoud

Ook hebben wij Onderhoudsmiddelen voor het onderhouden en opknappen van leren banken.

Inlegzolen

Steunzolen Hielspoor?
Aan dit item wordt gewerkt.De oplossing heet Biocaret. Biocarat is een nieuwe zool vervaardigd uit high-tech materiaal.

Begin bij de basis. Voeten zijn de basis voor al uw gewrichten. U moet daarom stevig en stabiel staan om uw lichaam in balans te krijgen. De oorzaak van veel voetproblemen ligt vaak bij de schoen.

Door de schoen te verbeteren, is de oorzaak van veel voet- en beenklachten maar ook heup- en andere gewrichtsklachten te verhelpen Bij zachte zolen zakt de voorvoet door. Hierdoor komt er spanning te staan op belangrijke spieren in uw voet. Uw voet zoekt stabiliteit waardoor uw tenen gaan krommen. De Biocarat zool duwt uw voorvoet terug in de juiste positie waardoor uw voet ontspant.

Biocarat comfortvoetbed zacht en comfortabel matras voor uw kostbare voeten. mooi afgewerkt met medisch wit leren afdekje. Maat 36 / 47

GOODYEAR MAAKWIJZE

De Goodyear maakwijze wordt bij het overgrote deel van onze herenschoenproductie en een deel van de damesschoenproductie toegepast. Hierbij wordt de schacht tegelijk met een lederen rand aan de lederen binnenzool genaaid (op deze binnenzool zit nl. een lip of brug, waaraan het geheel vastgenaaid wordt). Vervolgens wordt de kurkvulling aangebracht en tenslotte wordt de loopzool aan de eerder genoemde rand genaaid. Goodyear schoenen zijn dus dubbel-genaaid. Onze Goodyear schoenen zijn bij lederen loopzolen herkenbaar aan de aflapsteek in de loopzool. Na slijtage van de steek zal de zool niet loslaten, omdat de aflapdraad voor het aflappen met warme pek is doordrenkt, waardoor na het doorslijten van de steek elk verticaal draadje, dankzij die pek, de verbinding onwrikbaar in stand houdt.

Schoenen Tips

Lopen uw schoenen niet zo lekker of krijgt u last van uw voeten? Kom eens langs voor advies. U kunt bij ons terecht voor alle soorten schoenreparaties en of aanpassingen. Een goede schoen kan tussen de 5 à 8 jaar meegaan. Als deze op de originele wijze gerepareerd is. Indien nodig helpen wij u daar graag een handje bij. Overigens kan deze hulp tot een minimum worden beperkt indien u onderstaande 10 gouden regels* volgt:

* Bovenstaande regels zijn verkort overgenomen uit het boek "Handgemaakte herenschoenen" van László Vass & Magda Molnár.