Sleutels

Het maken van sleutels is een van onze specialiteiten. Gemiddeld hebben wij dan ook een kleine 500 sleutels op voorraad liggen, verdeeld over meer dan 100 verschillende soorten en profielen. Het profiel van een sleutel wordt gevormd door een samenspel van de dikte van de sleutel en het aantal en de vorm van de gleuven.

Voor een juiste pasvorm is het begrijpelijkerwijs noodzakelijk dat het profiel van de bij te maken sleutel exact overeenkomt met het origineel. Door het samenspel van het juiste profiel met de insnijding (vertanding) van de sleutel ontstaat dié unieke sleutel die uw slot kan en zal openen.

Met de allermodernste sleutelmachines, vervaardigen wij de meest uiteenlopende sleutels.

Al sinds tientallen jaren maken we daarbij gebruik van de sleutels van het fabrikaat SILCA, onderdeel van de KABA groep. Alleen al binnen de KABA groep worden dagelijks een kleine 5 miljoen sleutels geproduceerd.

Buiten de sleutels van Silca zijn er natuurlijk ook nog vele andere sleutelfabrikanten waarvan wij bepaalde sleutelprofielen gebruiken. Het Duitse Börkey,vanouds de bekendste sleutelfabriek, maar ook het moderne Italiaanse KeyLine hebben wij daarom opgenomen in ons assortiment.

Of het nu gaat om sleutels voor uw woning, vakantiehuis, geldkist, brievenbus of spaarpot.